Tiedote 4.2.2019

Helsinkiläinen Mervi Leivo kapuaa apua Etiopiaan ja Malawiin

Yhä useampi suomalainen etsii keinoja tehdä vapaaehtoistyötä ja hyväntekeväisyyttä mieleisellään tavalla. Kapua-hanke on konkreettinen teko ja vuoden mittainen projekti. Kapua 2019 Etiopia -tiimissä yksi varoja keräävistä kapuajista on Mervi Leivo.

Kapua 2019 Etiopia -tiimissä on mukana 21 vapaaehtoista suomalaista, jotka vuoden ajan keräävät varoja koulutuksen ja terveyden edistämiseen itäisessä ja eteläisessä Afrikassa. Ryhmän tavoitteena on kerätä yhteensä 100 000 euroa suomalaisten kansalaisjärjestöjen tekemään kehitysyhteistyöhön. Helsinkiläinen Mervi Leivo on yksi tiimin jäsenistä.
– Halusin osallistua Kapua -hankkeeseen, koska minua kiinnostavat naisten ja vammaisten asema sekä itseni haastaminen. Innostuin myös mahdollisuudesta päästä tutustumaan kehitysyhteistyön ruohonjuurelle, ihmisten arkeen. Kapuajana olen ennen kaikkea oppimassa uutta, kannustamassa muita osallistumaan ja matkalla, jonka päämäärä selviää ehkä vasta maaliin pääsyn jälkeen.

Mervi työskentelee tällä hetkellä vanhustyössä hankekoordinaattorina, mutta on toiminut pitkään mm. kulttuurin ja taiteen parissa tuottajana. Mervi on pitkän linjan järjestötyöläinen ja koulutuksia on kertynyt sosiaalisektorilta media-alaan. Vapaa-aika kuluu luottamustehtävissä mielenterveyden parissa sekä taiteellisissa harrastuksissa, joista mainittakoon tarinateatteri ja liikkeelliset performanssit. Vapaaehtoistoiminnasta hän on nauttinut mm. liikunnan ja lastensuojelun parissa, mutta myös kansainvälisillä työleireillä niin koti- kuin ulkomailla.

Marraskuussa 2019 Kapua-tiimi matkaa omakustanteisesti Etiopiaan tutustumaan, kuinka Kynnys ry:n hanketyöllä edistetään vammaisten ihmisten voimaantumista Addis Abeban ja Gondarin kaupungeissa. Tämän jälkeen vapaaehtoiset osallistuvat vuorivaellukselle tavoitellen Etiopian korkeinta huippua, Ras Dashenia (4550m). Jokaisen kapuajan keräystavoite on euro jokaisesta metristä huipulle, yhteensä 4550 euroa.

– Odotan vuodesta haastavaa, mutta antoisaa, pää on varmasti välillä pilvissä, mutta ne pilvet sisältävät uskoa tulevaisuuteen, yhdessä tekemistä ja arkista aherrusta. Muiden kapuajien ja konkareiden tapaaminen tammikuussa valoi luottamusta inhimillisyyden olemassaoloon, siihen että aina löytyy keinoja tehdä arjesta toiveikkaampaa, pientenkin asioiden merkitykseen, Mervi Leivo kertoo.

Vuodesta 2006 on kapuamalla kerätty lähes miljoona euroa suomalaisten järjestöjen kehitysyhteistyöhön yli 200 vapaaehtoisen voimin. Kapua 2019 Etiopia -hankkeen kumppanit ovat Kynnys ry, Taksvärkki ry ja Väestöliitto.
Kerron erittäin mielelläni lisää hankkeesta:

Mervi Leivo
mervimarja@gmail.com
+358 45 357 9354

https://www.facebook.com/LeivonNainenKapuaa/
Lisätietoa Kapuasta: Koordinaattori Suvi Aarnio, Kapua, 050 440 5534, suvi@kapua.fi, www.kapua.fi
Lisätietoja järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeista: Kynnys ry: Veera Pensala, 050 383 9282, veera.pensala@kynnys.fi Taksvärkki ry: Emmi Chaguaro, 050 369 1790, emmi.chaguaro@taksvarkki.fi.

Väestöliitto ry: Laura Lipsanen, 040 180 1116, laura.lipsanen@vaestoliitto.fi

 

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Tuuppa Ouluun YSTEAn syyskokkoukseen, meitä on siellä muitakin! YSTEAn syyskokous pidetään Oulussa 16.11.2019 Sokos Hotelli Arinassa. Ilmoittaudu Erton tapahtumakalenterin kautta 15.10. mennessä. Syysretki Ouluun katkaisee kaamoksen. Samalla voit vaikuttaa Ystean asioihin, tavata tuttuja ja viihtyä yhdessä.

Yksityisen Sosiaali- ja Terveysalan Ammattilaiset YSTEA ry palkitsee vuosittain stipendillä parhaan sosiaali- ja terveysalaa tai ammattiyhdistystoimintaa käsittelevän opinnäytetyön. Stipendi on arvoltaan 500 euroa.

Kuvaa paras paikka kotikonnuiltasi. Ystean kuvakisa kestää 30.8.2019 saakka. Ota siis kuva sinun mielestäsi parhaasta paikasta kotipaikkakunnallasi. Liitä kuvaan myös tarina, miksi juuri tämä paikka on sinulle tärkeä. Parhaat palkitaan. Osallistumalla kisaan annat samalla luvan käyttää kuvaa YSTEAn Facebookissa ja nettisivulla.