Rokotevelvoite puhuttaa hoitoalalla

Lisääntyvä matkustaminen on nopeuttanut tartuntatautien leviämistä. Tauteja halutaan hillitä myös hoitohenkilökunnan rokotuksilla, mikä ei ole täysin ongelmaton asia.

Uusi tartuntatautilaki edellyttää rokotusten ottamista myös sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnalta, jos he ovat tekemisissä potilaiden kanssa, jotka ovat erityisen herkkiä sairastumaan tartuntatauteihin. Sellaisia ovat esimerkiksi hyvin iäkkäät sekä henkilöt, joilla on jokin vakava perussairaus.

Henkilökunnalle annettavia rokotteita ovat tuhkarokko- ja vesirokkorokotteet sekä kausi-influenssarokote.

”Meille on tullut muutamia kyselyjä asiaan liittyen. Lähinnä kysytään sitä, onko rokotteet pakko ottaa”, edunvalvontajohtaja Saara Arola sanoo.

ERTOssa suositellaan rokotusten ottamista, ja monilla työpaikoilla iso osa henkilöstöstä onkin ottanut vaadittavat rokotteet.

”Rokotteen ottaminen on kuitenkin vapaaehtoista. Ketään ei voi siihen pakottaa. Pakottaminen on itsemääräämisoikeuden vastaista”, Arola muistuttaa.

Jos rokotuksista kieltäytyy, puutteellinen suoja voi estää työskentelyn sellaisten potilaiden parissa, joille tarttuvat taudit ovat erittäin suuri riski. Työnantajan pitäisi tällaisessa tilanteessa etsiä muuta työtä, mutta jos sellaista ei pienessä työpaikassa ole osoittaa, voi tulla ongelmia.

”Jotkut työnantajat ovat ohjeistaneet, että kieltäytyminen voi olla irtisanomisen peruste. Ennakkotapauksia tästä ei kuitenkaan ole,” Arola kertoo.

Käytäntö vaihtelee

Kuurojen Palvelusäätiön palvelujohtaja Jouni Riihimäen mukaan heillä ei ole tiukkaa kantaa rokoteasiaan. ”Rokotuksen velvoittavuus on kiperä asia ja se puhuttaa paljon. Suosittelemme vahvasti rokotusten ottamista, mutta emme ole ottaneet jyrkkää kantaa.”

Kuurojen palvelusäätiö tarjoaa tukea, ohjausta ja palveluja sokeille, kuurosokeille ja viittomakieltä käyttäville asiakkailleen. Säätiöllä on 220 työntekijää ja seitsemän palvelukeskusta eri puolilla Suomea. Sen palveluja käyttää noin tuhat ihmistä.

Palvelusäätiössä on pyritty tekemään rokotusten ottaminen mahdollisimman helpoksi ja järjestetty sitä varten muun muassa rokotepäiviä.

”Rokoteasia herättää meillä asiaankuuluvaa keskustelua, koska sillä on merkitystä sekä asiakasturvallisuuden että itsemääräämisoikeuden kannalta. Mutta ei tämä ole meillä juuri ongelma”, Riihimäki sanoo.

ERTOn Saara Arolan mukaan hankala tilanne yleisellä tasolla johtuu siitä, että lakia kirjoittaessa kaikkia asioita ei ole mietitty loppuun saakka.

”Rokotevelvoite tuli voimaan vasta maaliskuussa. Siksi tilannetta seurataan meillä herkällä korvalla. Jos jotain ongelmia tulee, jäsenet voivat olla meihin yhteydessä. Myös nettisivuillamme on tietoa asiasta.”

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Kirjaa kalenteriisi: Ystean syyskokous pidetään 16.11.2019 Oulussa Sokos Hotel Arinassa. Kokous aloitetaan lounaalla klo 13, jotta pitkämatkalaisetkin ehtivät Ouluun. Aamupäivällä on vapaaehtoista ohjelmaa. Kokouksen jälkeen jäsenillä mahdollisuus osallistua Ookko nää nauranu -stand up esitykseen. Syysretki Ouluun katkaisee kaamoksen. ...

Yksityisen Sosiaali- ja Terveysalan Ammattilaiset YSTEA ry palkitsee vuosittain stipendillä parhaan sosiaali- ja terveysalaa tai ammattiyhdistystoimintaa käsittelevän opinnäytetyön. Stipendi on arvoltaan 500 euroa.

Kuvaa paras paikka kotikonnuiltasi. Ystean kuvakisa kestää 30.8.2019 saakka. Ota siis kuva sinun mielestäsi parhaasta paikasta kotipaikkakunnallasi. Liitä kuvaan myös tarina, miksi juuri tämä paikka on sinulle tärkeä. Parhaat palkitaan. Osallistumalla kisaan annat samalla luvan käyttää kuvaa YSTEAn Facebookissa ja nettisivulla.