Nykyisin tulee istuttua uimahallin saunassa useamman kerran viikossa. Kotipaikkakunnallani uimahalli ja kuntosali maksavat 75 euroa vuodessa. Pihille miehelle se tarkoittaa sitä, että mitä useammin käyt siellä, sitä halvemmaksi se tulee.

Uimahallin sauna on kohtaamispaikka. Sen luonne johtuu pitkälti siitä, että naiset on sieltä poistettu ja inhimillisyyden ääni puuttuu. Voi antaa suusta tulla, mitä sattuu. Tiedot voivat olla virheellisiä ja vastuuta ei ole. Jutut jäävät saunaan ja huomenna kaikki on toisin.

Niinkuin sekin setämies, joka pauhasi kaupungin päätöstä antaa ilmainen ehkäisy alle 21 vuotiaille. Hänen mukaansa se maksaa veromaksajille 25 miljoonaa. Maksaa varmaan, mutta noin kolmessasadassa vuodessa. Tarkistin summan. Se oli lehden mukaan 44 000 euroa vuodessa. Oikeastaan sitä on vaikea laskea, koska se on osa nuorten terveyskasvatusta. Mutta setämiehen mukaan kondomeja ei saa nuorille jakaa. Jokaisen tulee ostaa omansa ja näin saadaan myös syntyvyys nousemaan.

Tärkein aihe tuntuu olevan eläkkeet. Tietysti kun valtaosa saunassa istujista on eläkeläisiä. Nuoremmat eivät keskusteluun vaivaudu. Osa poistuu vaivautuneena, kun pahimmat jutun puskijat saapuvat. Taitettu indeksi on kirosana. Paras perustelu indeksin poistolle jonka olen kuullut on, ettei ole varaa ostaa lentokonetta, vaan joutuu matkustamaan vuorokoneella. Onhan se pahasta, kun sama herra kuitenkin Porschella saapuu paikalle. Ilmaston tuhoamista ei ollut yhtään Gretaa muistuttamassa. Miesten sauna on miesten.

Muutenkin eläkeasiat kärjistyvät yhteiskunnassa. Senioriopettaja -lehdessä, joka on OAJ:n Opettaja -lehden liite, varapuheenjohtaja ottaa eläkkeisiin kantaa näin: Pistä jakoon kirjoitus jossa vastustetaan pienempien eläkkeiden korottamista. Tuolla tavalla tehdyt korotukset ovat pois sinulta. Siinäpä sitä on opettajien solidaarisuutta. Mitenkähän ne nuoret ajattelevat jotka nyt aloittavat työelämän.

Jotenkin sitä ymmärtää noita puolueiden Gallupeissa syntyneitä kannatuslukuja tällaisen keskustelun pohjalta. Onneksi taitaa olla niin, että me setämiehet olemme poistuva luonnonvara. Joku on selittänyt mielipiteet testosteronin ja seksuaalisuuden häviämisenä. Tiedä häntä, mutta maailma on erilainen kymmenen vuoden päästä. Myös uimahallin saunan lauteilla.

Leo Turunen

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

YSTEAn syyskokous pidetään Oulussa 16.11.2019 Original Sokos Hotel Arinan kokoustiloissa, kauppakeskus Valkea 4. krs, Isokatu 25. Syysretki Ouluun katkaisee kaamoksen. Samalla voit vaikuttaa Ystean asioihin, tavata tuttuja ja viihtyä yhdessä.

Toimihenkilöliitto ERTOn mielestä hallituksen ajaman irtisanomislain perustelut eivät toimi. Lisäksi hallituksen esittämä karenssin lyhentäminen on ongelmallinen. ERTO ehdottaakin, että koko karenssijärjestelmä uudistetaan.

YSTEAn syyskokous Oulussa 16.11.2019 YSTEAn syyskokous pidettiin Oulussa 16.11.2019 Original Sokos Hotel Arinan kokoustiloissa, Kauppakeskus Valkeassa. Paikalle oli kokoontunut 50 ystealaista. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen syyskokoukselle määräämät asiat mm. toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020. YSTEAn hall...