Poikkeusajan dialogi: Miten koronavuosi muutti sinun työpaikkaasi?

Koronavuosi koetteli työpaikkojen arkea. Etätyöstä tuli arkipäivää, työn ja vapaa-ajan välinen raja hämärtyi. Miten koronavuosi muutti sinun työpaikkaasi? Miten se muutti sinun työtäsi? Miten se muutti sinua työntekijänä? Miten jatkamme huomiseen? Onko jokin työelämässä ja työn tekemisen tavoissa muuttunut pysyvästi?

Esimerkiksi näistä kysymyksistä keskustelemme 16.3. klo 14.00-16.00. Tule mukaan jakamaan kokemuksiasi ja lisäämään ymmärrystäsi koronavuoden vaikutuksista työelämään.

Dialogimenetelmänä käytämme Erätauko-dialogia ja alustana Microsoft Teamsia. Enimmäisosanottajamäärä dialogissa on 10 henkilöä. Myös muut kuin jäsenemme ovat tervetulleita keskustelemaan. He ilmoittautuvat sähköpostitse dialogin vetäjälle.

Dialogin vetäjänä toimii koulutettu Erätauko-fasilitaattori ja ERTOn talous- ja henkilöstöpäällikkö Teemu Miettinen (teemu.miettinen@erto.fi).

Tervetuloa keskustelemaan!

ERTO osallistuu DialogiAkatemian, Erätauko-säätiön ja Valtiovarain- ja oikeusministeriön sekä SITRAn koordinoimaan Elämä poikkeusajan Suomessa -dialogisarjaan. Poikkeusajan dialogit tarjoavat kansalaisille ja yhteisöille mahdollisuuden käydä rakentavaa keskustelua poikkeusaikojen paineessa. Keskustelujen avulla lisätään ymmärrystä siitä, millaista on elää Suomessa poikkeuksellisten olosuhteiden vallitessa.

Tapahtuma ERTO:n sivuilla

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

No terve vuan terve! YSTEAN SYYSKOKOUS LAUANTAINA 20.11.2021 klo 13 Paikka Sokos hotel Puijonsarvi, Minna Canthin katu 16, Kuopio Syyskokoukseen voit osallistua myös etäyhteydellä. Ohjelma klo 11–12 lounas, ravintola Frans & Sophiessa klo 12 – 12:45 hyvinvointiluento, Timo Rautiainen klo 13 syyskokous klo 15 kahvit Syysko...

Työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa oman työpaikan turvallisuuteen, työntekijöiden terveyteen ja työkykyyn liittyvissä asioissa työpaikalla. Työsuojelun yhteistoiminnan tarkoitus on edistää työnantajan työntekijöiden välistä vuorovaikutusta, sekä parantaa työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksia ...