Upea Ystea-vuosi 2020 on alkanut – kaikki mukaan!

Olen YSTEAn uusi puheenjohtaja Raija Similä. Tässä jotain itsestäni, kotini sijaitsee Oulun keskustassa, harrastan neulomista, ulkoilua, pyöräilyä ja uimahallilla minua näkee myös. Olen töissä Lihastautiliitossa järjestösuunnittelijana, jossa työvuosia kertynyt 17 vuotta. Työalueenani on Pohjois-Pohjanmaa, Lappi ja Pohjois-Savo. Olen siis Reissu Raija.

YSTEAn hallituksessa olen ollut jo vuosia työpaikkaklubivastaavana. Viimeiset kolme vuotta olin myös ERTOn edustajiston puheenjohtajana. Nyt uusi pesti YSTEAn puheenjohtajan innostaa uusiin tuuliin. Tokikaan minä en sitä yksin tee vaan loistavan hallitusporukan kanssa yhdessä.

Hallituksessa on minun lisäksi kahdeksan varsinaista ja kaksi varajäsentä. Hallitusta täydentää kaksi ulkopuolista henkilöä tiedotuspuolella. He antavat loistavaa lisää ammattitaidollaan hallitustyöskentelyyn ja keventää työtämme huomattavasti. He eivät osallistu hallituksen kokouksiin muuta kuin silloin, kun heidät erikseen kutsutaan. Silloin heillä on läsnäolo ja puheoikeus viestintään koskevien asioiden aikana.

Tammikuussa pe 17. – la 19.1. uusi tarmoa täynnä oleva hallitus kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa Helsingissä. Tutustuimme ERTOn toimistoon, toisiimme ja järjestäydyimme eli katsoimme tehtävät, mitä kukin ottaa hoitaakseen. ERTO oli järjestänyt samaisen viikonlopun lauantaille kaikkien ERTOn jäsenyhdistysten teemapäivän. Ajoitushan oli loistava ajatellen yhdistysten toimintaa. Teemapäivässä käytiin läpi mm. Erton strategia, hallituksen tehtävät ja vastuu, workshopeissa mietittiin mm. ”hissipuhetta”, työpaikkanäkyvyyttä, ammatillista identiteettiä.

Toisin sanoen, hihat on kääritty ja uusi toimintavuosi reippaasti aloitettu.

YSTEAn strategia hiottiin jo viime vuonna kuta kuinkin valmiiksi. Siitä kuulette kevätkokouksessa lisää.

Kevät on täynnä myös eri alojen työehtosopimusneuvotteluita. Kun sopimuksia saadaan syntymään järjestämme jäsenistölle Teetä ja Tessiä –tilaisuuksia.

Toimintasuunnitelmaamme on kirjattu jäsenkyselyn pohjalta monia asioita. Tänä vuonna keskitymme HED:n (henkilökunnan edustajiin), jäsenhankintaan ja olemassa oleviin jäseniin sekä koulutukseen yhdessä ERTOn kanssa.

Tässä vaiheessa vuotta on hyvä muistuttaa myös muutamasta päivämäärästä:

  • ke 8.4. klo 17.00 Uusien jäsenten hankintatilaisuus Bond –elokuvan kera varattu Helsinki, Turku,  Tampere, Kuopio, Oulu
  • la 16.5. Kevätkokous Helsingissä ja sen jälkeen lähdemme 22 tunnin risteilylle Tallinnaan
  • la 13.6. ERTOn kesäpäivät Lahdessa
  • la 14.11. Syyskokous Kuopiossa

 

Tehdään tästä vuodesta erityinen vuosi. Nähdään tapahtumissa, koulutuksissa, kesäpäivillä!

Olkaa yhteyksissä, kuulen teistä mielellään!

Raija Similä

raija.simila@erto.fi

puh. 040  5055297 (iltaisin)

ERTOUS ON YLPEYS!

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Jos etätyöpäiviä on vuodessa yli 50% työpäivistä, saat tehdä henkilöverotuksessa täyden laskennallisen työhuonevähennyksen joko kaavamaisena vähennyksenä tai laskennallisena vähennyksenä Kaavamainen työhuonevähennys kattaa työhuoneen osuuden vuokrasta tai hoitovastikkeesta, kalusteet, sähköt,...

Edun saat kesäteatterista, huvipuistolipuista, festareista tms. kesätapahtumasta. Ota tapahtuman kuitista kuva, jota vastaan Ystea korvaa sinulle maksimissaan 10e/vuosi. Kulttuurikymppi jäsenetu on voimassa 1.4.2022 alkaen 30.9.2022 saakka ja etua on haettava 15.10. mennessä. Hakemuksessa tulee käydä ilmi tapahtuma, johon olet ...

Lomatukea on mahdollista saada 5 vuorokaudelle Muistathan hyödyntää Ystean jäsenten upean etuuden eli lomatuen. Jos reissaat kotimaassa ja majoitut hotellissa, hostellissa, vuokramökillä tai vaikkapa leirintäalueella, voit tietyin edellytyksin hakea loman jälkeen tukea 25 euroa / vrk maksimissaan 5 vrk kalenterivuoden aikana Tässä muutama ehto tuen...