Joukko ystealaisia pääsi viettämään 17.-19.9.2021 pitkää HED-viikonloppua mielenkiintoisen ohjelman parissa. Paikaksi oli valittu Långvikin kokous- ja kylpylähotelli Kirkkonummella. Långvik toimi 1970-luvulta aina viime vuosituhannen loppuun saakka Kansallis-Osake-Pankin koulutuskeskuksena. Siitä ajasta muistona löytyvät edelleen oravat ovenkahvoissa.

 

Perjantai – rentoutumista, saunomista ja verkostoitumista

Suurin osa porukasta saapui iltapäivän alussa Långvikiin kätevästi bussikuljetuksella Helsingin keskustasta. Paikan päällä Långvikissa meitä odotti iso, 70-luvun henkinen kokoustila. Ystean puheenjohtaja Raija Similä hoiti reippaasti alkusanat ja Ystean hallituksen jäsenet esittelivät itsensä. Moni paikallaolija tunsi jo entuudestaan toisensa ja iloisia kohtaamisia nähtiin. Oli meitä ensikertalaisia sentään mukana.

Pian olikin ohjelmassa jo vuorossa rentoutustunti. Liikuntasaliin kokoontui pitkän työviikon väsyttämiä ystealaisia ja tunnin ajan teimme varsin tehokasta ja rentouttavaa kehonhuoltoa pätevän ohjaajan johdolla. Osa porukasta oli käyttänyt saman ajan kävelemällä tutustumaan Långvikiin persoonalliseen kyläkauppaan ja sen tarjontaan.

Koko porukka lähti rantasaunaan nauttimaan. Uskaliaimmat, kuten Raija, pulahtivat viileään veteen saunomisen lomassa. Löylyjen jälkeen kokoonnuimme rantasaunan takkahuoneeseen iltapalalle. Juomien määrässä oli pientä epäselvyyttä, mutta eiköhän jokainen janoinen saanut kurkkunsa kostutettua. Ruokaa sen sijaan piisasi sitäkin enemmän, joskin makkaroiden haaleus herätti vilkasta keskustelua.

Illemmalla osa meistä istuskeli baarissa jutustelemassa niitä näitä. Reijon punaviiniasiantuntemus punnittiin, sillä hänen viinissään oli jotain häikkää. Ei kun valittamaan ja kas vain, hän sai baarista tilalle uuden ja huomattavasti paremman juoman. Aina kannattaa kertoa, jos joku asia mättää, oli tämän illan opetus.

 

Lauantai – miten parannamme toimintakulttuuria työpaikallamme ja lopuksi hyvää ruokaa

Raijan alkupamaus pisti lauantain käyntiin ja olimme valmiita päivän ohjelmaan, joka oli jo etukäteen vaikuttanut mielenkiintoiselta. Opettajana ja rehtorina työskennellyt ja nykyisin mm. työnohjaamista tekevä Seppo Turkka veti meille kaksi sessiota yhteisöjen toimintakulttuurista, yhdessä tekemisestä ja vuorovaikutuksesta. Päivän anti oli varsin hyvä ja siinä heräsi itse kullakin monenlaisia ajatuksia, miten voimme itse vaikuttaa siihen, minkälaisessa työympäristössä toimimme ja miten toimimme yhdessä muiden kanssa. Turkka toi omaan osuuteensa hyvää toiminnallisuutta ja herätti meidät keskustelemaan ja ajattelemaan asioita ehkä jopa ihan uudesta vinkkelistä. Sepon opeilla saimme uusia työkaluja jaksamiseen työarjessa.

 

Tiiviiden sessioiden jälkeen oli mukavaa päästä rentoutumaan kylpylään, johon meidän ryhmällemme oli varattu yhteinen aika. Osa nautti poreista, osa polski altaassa. Uimarit ilahtuivat ikkunan takana tepastelevasta kauriista. Kylpylän jälkeen valmistauduttiin illalliseen. Tarjolla oli varsin hyvää ruokaa. Meille oli katettu ravintolaan omat isot pöydät ja illallisen ajan meitä hauskuutti jyväskyläläinen tarjoilija, joka löysi paljon jutunjuurta seurueen jäsenten kanssa, jotka olivat kotoisin samasta kaupungista. Ympärillä kiva puheensorina ja paljon naurua – mikäs sen mukavampaa.

 

Sunnuntai – Jurin kalvoshow, työsuhteen muutokset ja lopuksi ideat kukkivat

Viimeisen päivän ohjelman aloitti ERTO:n puheenjohtaja Juri Aaltonen, joka oli läsnä aamussa etäyhteydellä. Jurin tietopaketti tykitti täyttä asiaa, hän kävi läpi yhteiskuntamme tuoretta taloudellista kehitystä ja taustoja sille, minkälaiset tes-neuvottelut saattavat olla edessä keväällä. Menestystä Jurille tiukkoihin neuvotteluihin!

Jurin jälkeen etänä jatkoi Ystean asioita hoitava lakimies Niina Dromberg, aiheenaan työsuhteen ehtojen muuttaminen. Jälkeen paljon tärkeää tietoa meille kaikille, esimerkiksi mitä asioita voidaan työsopimuksen ehdoissa muuttaa ja mitä ei.

Maittavan lounaan jälkeen (tässä viikonlopussa ei ainakaan jäänyt nälkäiseksi!) mietittiin ja listattiin toivottuja jäsenetuja ystealaisille. Monenlaisia uusiakin ideoita syntyi, mutta esimerkiksi lomatuki oli edelleen toivotuimpien etujen kärjessä. Me kaikki saimme kauniin lahjan. Mietimme vielä kehitysehdotuksia tuleville hyvinvointipäiville. Palaute näistä päivistä annettiin viikonlopun suunnittelijoille.

 

Bussi takaisin Helsinkiin päin oli vähän myöhässä, onneksi lentokentälle lähtijälle saatiin järjestymään autokyyti. Raija sen sijaan sai samalla bussilla kätevästi jatkokyydin Vierumäelle asti. Juttua varmasti riitti puheliaan bussikuskin kanssa.

Kiitos kaikille antoisasta viikonlopusta, mielen ja ruumiin eväistä, näillä taas jaksamme edustaa henkilöstöä himpun verran paremmin!

 

Teksti ja kuvat: Kirsi

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

No terve vuan terve! YSTEAN SYYSKOKOUS LAUANTAINA 20.11.2021 klo 13 Paikka Sokos hotel Puijonsarvi, Minna Canthin katu 16, Kuopio Syyskokoukseen voit osallistua myös etäyhteydellä. Ohjelma klo 11–12 lounas, ravintola Frans & Sophiessa klo 12 – 12:45 hyvinvointiluento, Timo Rautiainen klo 13 syyskokous klo 15 kahvit Syysko...

Työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa oman työpaikan turvallisuuteen, työntekijöiden terveyteen ja työkykyyn liittyvissä asioissa työpaikalla. Työsuojelun yhteistoiminnan tarkoitus on edistää työnantajan työntekijöiden välistä vuorovaikutusta, sekä parantaa työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksia ...