Koulutukset ja tapahtumat

Koulutamme ERTOn kautta jäseniämme oman alan työehtosopimukseen ja työlainsäädännön kiemuroihin. Tarjoamme myös koulutuksia ja tilaisuuksia työelämätaitoihin liittyen. Voit myös kehittää omaa ammattitaitoasi ammatillisissa koulutuksissamme. Katso kaikki ajankohtaiset tapahtumat tapahtumakalenteristamme. 

Työpaikkatoiminta

Työpaikkaosasto on epävirallinen ertolaisten yhteinen keskustelu- ja vaikuttamisfoorumi.  Työpaikkaosasto voidaan myös rekisteröidä yhdistysrekisteriin viralliseksi yhdistykseksi, jolloin sitä sitovat yhdistyslain velvoitteet. Työpaikkaosaston perustaminen käynnistyy perustamiskokouksella.

Työpaikkaosastotoiminnan tavoitteet

  • parantaa ja ylläpitää ertolaisten keskinäistä yhteishenkeä
  • seurata, että työpaikoilla noudatetaan lakeja ja työehtosopimuksia
  • ottaa kantaa työpaikan henkilöstöpoliittisiin asioihin ja tuoda epäkohdat esille
  • valmistella tavoitteita työehtosopimukseen
  • tiedottaa jäsenille liiton ja yhdistyksen asioista
  • tiedottaa tarvittaessa liitolle ja yhdistykselle työpaikan asioista
  • järjestää toimintaa, joka lisää jäsenien ammattiyhdistystietoutta ja yhteishenkeä
  • edistää työpaikoilla järjestäytymistä ERTOon ja yhdistykseen
  • järjestää toimintaa ja tilaisuuksia jäsenille
  • toimeenpanna henkilöstön edustajien vaalit

 

Työpaikkatoiminta kattaa saman yrityksen kaikissa Suomen toimipisteissä työskentelevät ERTOn jäsenet. Jos yrityksen toimipisteet jakaantuvat eri paikkakunnille, on yrityksen sisällä sovittava erikseen siitä, kuinka toiminta organisoidaan eri toimipisteiden välillä ja kuinka toimintaan saatavia määrärahoja käytetään eri toimipisteissä.

Ystea tukee jäsentensä työpaikkatoimintaa 20 eurolla/jäsen/vuosi. Työpaikkaosasto tekee kirjallisen hakemuksen, jossa on suunnitelma rahan käytöstä, ertolaisten jäsenten määrä sekä yhteyshenkilön tiedot ja tili, jolle tuki maksetaan. Toimintatukihakemus lähetetään sähköpostitse tai kirjeitse työpaikkaosastovastaavalle, joka antaa lisäohjeita ja myös esittelee tukihakemukset hallituksen kokouksessa: Raija Similä, Kanavaranta 9 A 3, 90100 Oulu, klubivastaava(at)ystea.fi +358 40 505 5397

Lataa tästä työpaikkaklubin/-osaston lomakkeisto. 

Työpaikkaosastotoiminta viitottuna – katso video.

Tukea työssä jaksamiseen

Ystean lomatuki

YSTEA tukee jäsentensä kotimaan lomailua ja valinnanvapautta: ystealaisena voit valita kotimaan lomakohteesi ihan itse!

Valitse juuri sinulle mieleinen majoitus- tai matkailuliike, vietä loma ja hae loman jälkeen osa kuluista takaisin. Huomaa, että lomatukea voit hakea nyt kaksi kertaa vuoden aikana. Tukea saa enintään 5 vuorokaudelta. Voit hakea esim. 1. hakemuksessa lomatukea kolmelta vuorokaudelta ja sitten 2. hakemuksella kahdelta vuorokaudelta!

Tiedustelut puh.  044 5707 320, saila.kamppi@erto.fi

YSTEAn-lomatuen-myöntämisperusteet

Lomatukihakemuslomakkeet:

YSTEA-LOMATUKIHAKEMUS_2020 / word

YSTEA-LOMATUKIHAKEMUS_2020 / pdf

 

PHT:n kurssit

PHT ry:n hyvinvointia tukevia kursseja ja lomia on eri puolilla Suomea ja erilaisin teemoin, niihin kannattaa tutustua vaikka koko perheenkin voimin.

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Olet yksi meistä, jos työskentelet yksityisessä sosiaali- ja terveysalan yrityksessä, yleishyödyllisessä tai aatteellisessa yhdistyksessä. Tärkein tehtävämme on valvoa ja parantaa sosiaali- ja terveysalan palveluyksiköiden työntekijöiden työehtoja. Lue lisää ja katso 10 hyvää syytä liittyä YSTEAan.

Koulutamme ERTOn kautta jäseniämme oman alan työehtosopimukseen ja työlainsäädännön kiemuroihin. Tarjoamme myös koulutuksia ja tilaisuuksia työelämätaitoihin liittyen. Voit myös kehittää omaa ammattitaitoasi ammatillisissa koulutuksissamme. Katso kaikki ajankohtaiset tapahtumat tapahtumakalenteristamme. 

YSTEA tukee jäsentensä kotimaan lomailua ja valinnanvapautta. Valitse juuri sinulle mieleinen majoitus- tai matkailuliike, vietä loma ja hae loman jälkeen osa kuluista takaisin. Tukea voi hakea nyt kaksi kertaa vuoden aikana! Tiedustelut puh. 044 5707 320, saila.kamppi@erto.fi