Opiskeletko?

Opiskelijajäsenyys

Ammattiliiton opiskelijajäseneksi kannattaa liittyä heti opintojen alkuvaiheessa. Opiskelijajäsenyys on ilmainen ja oikeuttaa kaikkiin jäsenetuihimme lukuunottamatta työttömyyskassan jäsenyyttä.

Kaikki ystealaisilla toimialoilla opiskelevat ovat tervetulleita! Koulutusaste voi olla toisen asteen ammatillinen oppilaitos, ammattikorkeakoulu tai yliopisto. 

Kun olet valmistunut oppilaitoksesta ja siirtynyt työelämään, voit liittyä sekä liiton että työttömyyskassan varsinaiseksi jäseneksi. Huomaathan, että työttömyysturvasi kertyy vain työttömyyskassamaksun kautta. Varsinaiseksi jäseneksi kannattaa siis liittyä mahdollisimman pian työelämään siirtymisen jälkeen.  

Jos olet ollut jo työssäkäyvä jäsenemme ja siirryt opiskelemaan, saat opintojesi ajan jäsenmaksut minimisummalla 10,25 euroa.

Lue lisää opiskelijajäsenyydestä ERTOn sivuilta »

Nuoriso- ja opiskelijatoiminta

YSTEAn ja ERTOn nuoriso- ja opiskelijatoiminta on tarkoitettu alle 36-vuotiaille työssäkäyville jäsenille ja opiskelijajäsenille. Lisätietoa vuoden tapahtumista lähetämme kaikille YSTEAn alle 36-vuotiaille opiskelija- ja nuorisojäsenille. Tietoa löytyy tietoa myös tapahtumakalenterista sekä YSTEAn Facebook-sivuilta. 

YSTEAn stipendi opinnäytölle

Palkitsemme vuosittain stipendillä parhaan sosiaali- ja terveysalaa tai ammattiyhdistystoimintaa käsittelevän opinnäytetyön. Vuoden 2018 stipendi jaettiin kahdelle henkilölle, jotka ovat Pekka Laukkanen ja Kaisa Jaakonaho.

Pekka Laukkanen: Vuosisadan liitto – vaikuttava menneisyys ja valoisa tulevaisuus

Kaisa Jaakonaho: Viittomakielisten työntekijöiden kokemuksia yhdenvertaisuudesta viittomakielisessä työyhteisössä

YSTEAn stipendin hakuohje »

Tule mukaan ERTO Nuorten toimintaan!


ERTO Nuorten tapahtumissa on luvassa koulutusta, tekemistä, toimintaa, rentoa menoa, tietoa, kokemusten vaihtoa, tutustumista muihin ertolaisiin nuoriin ja hauskoja hetkiä. Tervetuloa mukaan!


Lue lisää

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Olet yksi meistä, jos työskentelet yksityisessä sosiaali- ja terveysalan yrityksessä, yleishyödyllisessä tai aatteellisessa yhdistyksessä. Tärkein tehtävämme on valvoa ja parantaa sosiaali- ja terveysalan palveluyksiköiden työntekijöiden työehtoja. Lue lisää ja katso 10 hyvää syytä liittyä YSTEAan.

Koulutamme ERTOn kautta jäseniämme oman alan työehtosopimukseen ja työlainsäädännön kiemuroihin. Tarjoamme myös koulutuksia ja tilaisuuksia työelämätaitoihin liittyen. Voit myös kehittää omaa ammattitaitoasi ammatillisissa koulutuksissamme. Katso kaikki ajankohtaiset tapahtumat tapahtumakalenteristamme. 

YSTEA tukee jäsentensä kotimaan lomailua ja valinnanvapautta. Valitse juuri sinulle mieleinen majoitus- tai matkailuliike, vietä loma ja hae loman jälkeen osa kuluista takaisin. Tukea voi hakea nyt kaksi kertaa vuoden aikana! Tiedustelut puh. 044 5707 320, saila.kamppi@erto.fi