Ryhdy henkilöstön edustajaksi

HEDit ovat yrityksen työntekijöiden keskuudestaan valitsemia henkilöitä. He toimivat työpaikoilla luottamusmiehinä, luottamusvaltuutettuina, työsuojeluvaltuutettuina, työsuojeluasiamiehinä sekä heidän varamiehinään. Osa HEDeistä voi hoitaa samaan aikaan useampia pestejä.

Luottamusmiehet tekevät työpaikoilla tärkeää työtä. He auttavat jäseniämme kaikissa arkisissa asioissa työpaikoilla, valvovat siellä sopimusten noudattamista, kehittävät työpaikan asioita yhdessä työnantajan kanssa ja tuovat työpaikoilta viestiä hallitukselle ja sopimusneuvottelijoillemme.

Järjestämme luottamusmiehille koulutusta ja antaa tukea toiminnassa ERTOn kautta. Jos olet jo luottamusmies, lisää tietoa ja tukea luottamusmiehille löydät ERTOn sivulta »

SOTE-luottamusmies

Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö SOTE ry kouluttaa luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut edustamiensa sopimusalojen työpaikoille. SOTE:n luottamusmiesvaalit käydään loka-marraskuussa. Luottamusmiesten tämänhetkinen toimikausi on 1.1.2020-31.12.2022

Paikallisen edunvalvonnan ja SOTE:n toimintaedellytysten kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että jäsenten turvana työpaikalla toimii yhteisesti SOTE:n (ERTOn, SuPerin ja Tehyn) jäsenten valitsema luottamusmies.

SOTE järjestää perehdytystä ja monipuolista koulutusta luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetuille. Lisäksi koulutustarjontaan kuuluu muun muassa neuvottelutaidon, yhdenvertaisuuden ja muita työelämän lakeihin ja ehtoihin liittyviä koulutuksia.

Tutustu myös oman sopimusalasi koulutustarjontaan ja tarvittaessa kysy lisätietoja omasta liitostasi. Kurssit on sovittu palkalliseksi ammattiyhdistyskoulutukseksi (edunvalvontakoulutus) luottamusmies- ja työsuojelutehtävissä toimiville.

Tule mukaan!


ERTOn jäsen voi järjestää työpaikallaan luottamusmiehen valinnan, kunhan työpaikalla on vähintään kaksi ertolaista töissä ja siellä noudatetaan ERTOn neuvottelemaa työehtosopimusta. Jos sinua kiinnostaa lähteä mukaan HED-toimintaan, lue lisää.


Lue lisää ERTOn sivuilta

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Tarjolla koulutustukea YSTEA ry tarjoaa jäsenilleen koulutustukea vuonna 2021. Tuki on tarkoitettu jäsenten ammatillisuutta tukevaa koulutusta varten. Tukea voi hakea, jos jäsen on itse maksanut koulutuksen tai kurssin, eikä ole saanut siihen muita tukia. Tuki on maksimissaan 40 euroa/jäsen vuoden 2021 aikana. Ammatillisuutta tukevaa koulutusta...

Jos etätyöpäiviä on vuodessa yli 50% työpäivistä, saat tehdä henkilöverotuksessa täyden laskennallisen työhuonevähennyksen joko kaavamaisena vähennyksenä tai laskennallisena vähennyksenä Kaavamainen työhuonevähennys kattaa työhuoneen osuuden vuokrasta tai hoitovastikkeesta, kalusteet, sähköt,...

No terve vuan terve! YSTEAN SYYSKOKOUS LAUANTAINA 20.11.2021 klo 13 Paikka Sokos hotel Puijonsarvi, Minna Canthin katu 16, Kuopio Syyskokoukseen voit osallistua myös etäyhteydellä. Ohjelma klo 11–12 lounas, ravintola Frans & Sophiessa klo 12 – 12:45 hyvinvointiluento, Timo Rautiainen klo 13 syyskokous klo 15 kahvit Syysko...