Ryhdy henkilöstön edustajaksi

HEDit ovat yrityksen työntekijöiden keskuudestaan valitsemia henkilöitä. He toimivat työpaikoilla luottamusmiehinä, luottamusvaltuutettuina, työsuojeluvaltuutettuina, työsuojeluasiamiehinä sekä heidän varamiehinään. Osa HEDeistä voi hoitaa samaan aikaan useampia pestejä.

Luottamusmiehet tekevät työpaikoilla tärkeää työtä. He auttavat jäseniämme kaikissa arkisissa asioissa työpaikoilla, valvovat siellä sopimusten noudattamista, kehittävät työpaikan asioita yhdessä työnantajan kanssa ja tuovat työpaikoilta viestiä hallitukselle ja sopimusneuvottelijoillemme.

Järjestämme luottamusmiehille koulutusta ja antaa tukea toiminnassa ERTOn kautta. Jos olet jo luottamusmies, lisää tietoa ja tukea luottamusmiehille löydät ERTOn sivulta »

TSN-luottamusmies

Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö TSN kouluttaa luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut edustamiensa sopimusalojen työpaikoille. TSN:n luottamusmiesvaalit käydään loka-marraskuussa. Luottamusmiesten tämänhetkinen toimikausi on 1.1.2017-31.12.2019

Paikallisen edunvalvonnan ja TSN:n toimintaedellytysten kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että jäsenten turvana työpaikalla toimii yhteisesti TSN:n (ERTOn, SuPerin ja Tehyn) jäsenten valitsema luottamusmies.

TSN järjestää perehdytystä ja monipuolista koulutusta luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetuille. Lisäksi koulutustarjontaan kuuluu muun muassa neuvottelutaidon, yhdenvertaisuuden ja muita työelämän lakeihin ja ehtoihin liittyviä koulutuksia.

Tutustu myös oman sopimusalasi koulutustarjontaan ja tarvittaessa kysy lisätietoja omasta liitostasi. Kurssit on sovittu palkalliseksi ammattiyhdistyskoulutukseksi (edunvalvontakoulutus) luottamusmies- ja työsuojelutehtävissä toimiville.

Tule mukaan!


ERTOn jäsen voi järjestää työpaikallaan luottamusmiehen valinnan, kunhan työpaikalla on vähintään kaksi ertolaista töissä ja siellä noudatetaan ERTOn neuvottelemaa työehtosopimusta. Jos sinua kiinnostaa lähteä mukaan HED-toimintaan, lue lisää.


Lue lisää ERTOn sivuilta

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Olet yksi meistä, jos työskentelet yksityisessä sosiaali- ja terveysalan yrityksessä, yleishyödyllisessä tai aatteellisessa yhdistyksessä. Tärkein tehtävämme on valvoa ja parantaa sosiaali- ja terveysalan palveluyksiköiden työntekijöiden työehtoja. Lue lisää ja katso 10 hyvää syytä liittyä YSTEAan.

Koulutamme ERTOn kautta jäseniämme oman alan työehtosopimukseen ja työlainsäädännön kiemuroihin. Tarjoamme myös koulutuksia ja tilaisuuksia työelämätaitoihin liittyen. Voit myös kehittää omaa ammattitaitoasi ammatillisissa koulutuksissamme. Katso kaikki ajankohtaiset tapahtumat tapahtumakalenteristamme. 

YSTEA tukee jäsentensä kotimaan lomailua ja valinnanvapautta. Valitse juuri sinulle mieleinen majoitus- tai matkailuliike, vietä loma ja hae loman jälkeen osa kuluista takaisin. Tukea voi hakea nyt kaksi kertaa vuoden aikana! Tiedustelut puh. 044 5707 320, saila.kamppi@erto.fi