Ryhdy henkilöstön edustajaksi

HEDit ovat yrityksen työntekijöiden keskuudestaan valitsemia henkilöitä. He toimivat työpaikoilla luottamusmiehinä, luottamusvaltuutettuina, työsuojeluvaltuutettuina, työsuojeluasiamiehinä sekä heidän varamiehinään. Osa HEDeistä voi hoitaa samaan aikaan useampia pestejä.

Luottamusmiehet tekevät työpaikoilla tärkeää työtä. He auttavat jäseniämme kaikissa arkisissa asioissa työpaikoilla, valvovat siellä sopimusten noudattamista, kehittävät työpaikan asioita yhdessä työnantajan kanssa ja tuovat työpaikoilta viestiä hallitukselle ja sopimusneuvottelijoillemme.

Järjestämme luottamusmiehille koulutusta ja antaa tukea toiminnassa ERTOn kautta. Jos olet jo luottamusmies, lisää tietoa ja tukea luottamusmiehille löydät ERTOn sivulta »

SOTE-luottamusmies

Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö SOTE ry kouluttaa luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut edustamiensa sopimusalojen työpaikoille. SOTE:n luottamusmiesvaalit käydään loka-marraskuussa. Luottamusmiesten tämänhetkinen toimikausi on 1.1.2020-31.12.2022

Paikallisen edunvalvonnan ja SOTE:n toimintaedellytysten kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että jäsenten turvana työpaikalla toimii yhteisesti SOTE:n (ERTOn, SuPerin ja Tehyn) jäsenten valitsema luottamusmies.

SOTE järjestää perehdytystä ja monipuolista koulutusta luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetuille. Lisäksi koulutustarjontaan kuuluu muun muassa neuvottelutaidon, yhdenvertaisuuden ja muita työelämän lakeihin ja ehtoihin liittyviä koulutuksia.

Tutustu myös oman sopimusalasi koulutustarjontaan ja tarvittaessa kysy lisätietoja omasta liitostasi. Kurssit on sovittu palkalliseksi ammattiyhdistyskoulutukseksi (edunvalvontakoulutus) luottamusmies- ja työsuojelutehtävissä toimiville.

Tule mukaan!


ERTOn jäsen voi järjestää työpaikallaan luottamusmiehen valinnan, kunhan työpaikalla on vähintään kaksi ertolaista töissä ja siellä noudatetaan ERTOn neuvottelemaa työehtosopimusta. Jos sinua kiinnostaa lähteä mukaan HED-toimintaan, lue lisää.


Lue lisää ERTOn sivuilta

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Jos etätyöpäiviä on vuodessa yli 50% työpäivistä, saat tehdä henkilöverotuksessa täyden laskennallisen työhuonevähennyksen joko kaavamaisena vähennyksenä tai laskennallisena vähennyksenä Kaavamainen työhuonevähennys kattaa työhuoneen osuuden vuokrasta tai hoitovastikkeesta, kalusteet, sähköt,...

Edun saat kesäteatterista, huvipuistolipuista, festareista tms. kesätapahtumasta. Ota tapahtuman kuitista kuva, jota vastaan Ystea korvaa sinulle maksimissaan 10e/vuosi. Kulttuurikymppi jäsenetu on voimassa 1.4.2022 alkaen 30.9.2022 saakka ja etua on haettava 15.10. mennessä. Hakemuksessa tulee käydä ilmi tapahtuma, johon olet ...

Lomatukea on mahdollista saada 5 vuorokaudelle Muistathan hyödyntää Ystean jäsenten upean etuuden eli lomatuen. Jos reissaat kotimaassa ja majoitut hotellissa, hostellissa, vuokramökillä tai vaikkapa leirintäalueella, voit tietyin edellytyksin hakea loman jälkeen tukea 25 euroa / vrk maksimissaan 5 vrk kalenterivuoden aikana Tässä muutama ehto tuen...