Tietoa meistä

Yksityisen sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset YSTEA ry on yksityisissä sosiaali- ja terveysalan yrityksissä sekä yleishyödyllisissä ja aatteellisissa yhdistyksissä työskentelevien ammattiyhdistys.

Jäsenemme työskentelevät esimerkiksi yksityisissä sairaaloissa, tutkimuslaitoksissa, laboratorioissa, hoito-, huolto- tai hoivapalvelulaitoksissa, yksityisillä lääkäriasemilla, fysikaalisissa hoitolaitoksissa tai sosiaalialan järjestöissä.

Tärkein tehtävämme on valvoa ja parantaa sosiaali- ja terveysalan palveluyksiköiden työntekijöiden työehtoja. 

Ystea viitottuna

Viittomakielisillä videoillamme kerromme lyhyesti meistä ja toiminnastamme. 

Mikä on Ystea? »

Ystean toiminta pähkinänkuoressa »

Ystea toimii, osallistuu ja vaikuttaa »

Kansainvälinen toiminta

YSTEA tukee sosiaali- ja terveysalan kehittymistä myös maailmalla. Olemme mukana edistämässä kehitysmaiden taloudellista kasvua ja yhteiskunnallista kehitystä. Haluamme luoda ja säilyttää rauhaa kehitysmaissa pienin askelin. Haluamme myös lisätä jäsentemme tietoisuutta kehitysyhteistyöstä ja kehitysmaiden elinolosuhteista.

YSTEAN kansainvälisen toiminnan ja kehitysyhteistyön tavoitteina ovat:

  • vähentää köyhyyttä
  • edistää yhteiskunnallista tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia
  • tukea sukupuolten välisen tasa-arvon periaatetta
  • ratkaista ympäristöongelmia
  • tukea kehitysmaiden omia pyrkimyksiä sekä heidän oman kansalaistoiminnan kehittämistä oma-aloitteisuuden pohjalta

 

YSTEAn kolme tapaa toteuttaa kansainvälistä toimintaa ja kehitysyhteistyötä:

  • olemme Kehitysyhteistyön palvelukeskus KEPAn jäsenjärjestö
  • meillä on kaksi kummilapsiyhteisöä World Vision kautta Sri Lankan Kalpitiyassa ja Ugandan Nabuyogassa.
  • olemme osakkaana Kirkon Ulkomaanavun hallinnoimassa Naisten Pankissa ja sitä kautta parantamassa erityisesti naisten asemaa ja toimeentuloa kehitysmaissa.

YSTEA on Toimihenkilöliitto ERTOn jäsenyhdistys


Toimihenkilöliitto ERTO ry edustaa yksityisen sektorin asiantuntijoita ja ammattilaisia. Ammattiliitto muodostuu kuuden eri toimialan valtakunnallisesta jäsenyhdistyksestä. ERTO on perustettu vuonna 1968 ja on ollut aina puoluepoliittisesti sitoutumaton. ERTO on osa Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ta.


Tietoa ERTOsta

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Olet yksi meistä, jos työskentelet yksityisessä sosiaali- ja terveysalan yrityksessä, yleishyödyllisessä tai aatteellisessa yhdistyksessä. Tärkein tehtävämme on valvoa ja parantaa sosiaali- ja terveysalan palveluyksiköiden työntekijöiden työehtoja. Lue lisää ja katso 10 hyvää syytä liittyä YSTEAan.

Koulutamme ERTOn kautta jäseniämme oman alan työehtosopimukseen ja työlainsäädännön kiemuroihin. Tarjoamme myös koulutuksia ja tilaisuuksia työelämätaitoihin liittyen. Voit myös kehittää omaa ammattitaitoasi ammatillisissa koulutuksissamme. Katso kaikki ajankohtaiset tapahtumat tapahtumakalenteristamme. 

YSTEA tukee jäsentensä kotimaan lomailua ja valinnanvapautta. Valitse juuri sinulle mieleinen majoitus- tai matkailuliike, vietä loma ja hae loman jälkeen osa kuluista takaisin. Tukea voi hakea nyt kaksi kertaa vuoden aikana! Tiedustelut puh. 044 5707 320, saila.kamppi@erto.fi